Doc.gr
Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015
Ψηφιακή Αμνησία
Στις μέρες μας, μπορεί οι τεχνολογικές εξελίξεις να έχουν διευκολύνει τη ζωή μας σε πολλά επίπεδα, ωστόσο όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν τη μνήμη μας, κάνοντάς μας να ξεχνάμε πολύ εύκολα (ή να μην αποθηκεύουμε καν) πληροφορίες, μιας και γνωρίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτές μέσα από τα κινητά μας τηλέφωνα.
Πολλοί άνθρωποι δε γνωρίζουν καν το νούμερο του τηλεφώνου του συντρόφου ή των παιδιών τους και πως βασίζονται αποκλειστικά στις φορητές συσκευές που έχουν μαζί τους.
Το πρόβλημα αυτό, που ονομάζεται «ψηφιακή αμνησία», είναι αποτέλεσμα της προσαρμογής του εγκεφάλου μας σε μια εποχή όπου το τηλέφωνο και το διαδίκτυο είναι πάντα διαθέσιμα .

Η «ψηφιακή αμνησία» ορίζεται ως :
Η εμπειρία του να ξεχνά κανείς πληροφορίες, τις οποίες εμπιστεύεται για αποθήκευση σε μια ψηφιακή συσκευή, η οποία «θυμάται» γι’ αυτόν.

Ως καταναλωτές, είναι σημαντικό για όλους μας να κατανοήσουμε τις μακροχρόνιες επιπτώσεις αυτής της επίδρασης και γιατί ενισχύει την ανάγκη μας για προστασία των πολύτιμων πληροφοριών και αναμνήσεών μας ..


  • Διάδωσέ αυτό το άρθρο: